КАК ДА СПЕСТИШ ПАРИ, КАТО ПРЕДПАЗВАШ СВОЯ МАТРАК

27 август 2018
 КАК ДА СПЕСТИШ ПАРИ, КАТО ПРЕДПАЗВАШ СВОЯ МАТРАК

Нека да бъдем честни - животът става все по-скъп - от къщи и храна до гориво и битови сметки, плащаме повече от всякога за нашите нужди.

 

В зависимост от възрастта ти, може би вече си забелязала, как разходите за живот стават тройни, четворни, или дори повече.. При положение, че инфлацията, която не показва никакви признаци на забавяне, има смисъл да се направи всичко възможно, за да поддържаш мебелите си у дома.

 

Например, Tвоят матрак е задължителен елемент, който представлява значителна инвестиция. Tи го използваш постоянно, както своята кола и в крайна сметка, се износва и има нужда от подмяна. Всъщност ние препоръчваме, матракът да се сменя на всеки 7-9 години, а възглавниците поне веднъж годишно.

 

За щастие, ако предпазваш матрака си и се грижиш добре за него, можеш да го използваш много години и да спестиш много пари от това. Същото важи и за възглавниците.

 

Нашите експертни 3 съвета за защита на твоя матрак и възглавници: 

1. Постави защита на матрака. 

Незащитените матраци и топ матраци са като гъби, тъй като натрупват пот, разлети течности, мръсотия, прахови акари, и мухъл. Ако нямаш късмет, матракът може да приютява дори и дървеници. С течение на времето, той се превръща в гнездо за бактерии. За щастие, един качествен протектор за матрак, като този на TED, елиминира достъпа на течности, насекоми и алергени, добавяйки години към живота на матрака. Непромокаемият протектор предлага 360 градуса защита от всички негативи, инхибитори на съня, и причинители на алергии.

2. Защити и възглавниците.

Всичките неприятни неща, които се натрупват в твоя матрак, също се намират и във възглавниците ти. Още по-лошото е, че това означава множество алергени точно до лицето ти, където ги дишаш през цялата нощ. Алергиите са много неприятни, но качествените протектори за възглавници, осигуряват цялостно решение при спане и елиминират този проблем.

3. Избирай висококачествени матраци и възглавници.

Въпреки че е изкушаващо да спестиш някой лев, като си купиш по-обикновен матрак и възглавници, помисли си, че ще прекарваш хиляди часове с тях. Това може да доведе до рискове за здравето, от гледна точка на недостатъчна защита от алергии, или липса на правилна подкрепа на гърба и врата. Освен това, истината е, че евтините матраци и възглавници няма да издържат толкова дълго. TED #вхармониястеб не иска да те привлече с кратката атрактивност на един евтин матрак. Ако си направиш сметка, купуването на много евтини продукти, всъщност може да струва повече от закупуването на няколко качествени такива в дългосрочен план. Важно е да знаеш, че не всички матраци са създадени еднакви. Матракът с мемори пяна обикновено трае много по-дълго, отколкото един пружинен матрак, който може да увисне с течение на времето и няма естествена устойчивост към акарите и дървениците, както пяната. И както можеш да очакваш, мемори пяната прави и възглавницата по-дълготрайна.

 

 

4 ФАКТА ЗА МЪЖЕТЕ И СЪНЯ
19 септември 2018

1. Мъжете получават по-малко сън от жените. 2. Мъжете докладват за по-малко смущения по време на спане. 3. При мъжете има по-голям риск от сънна апнея. 4. Недостигът на сън при мъжете води до сексуална дисфункция.

прочети още

Съществуват две основни човешки потребности - любов и сън. Ако споделяш леглото си с твоята половинка, получаваш любовта, но може би недостатъчно от съня. Ето някои конкретни ситуации и решения, как да се синхронизирате и да премахнете безсънието от режима си.

прочети още